Aangezien het uiteindelijk gebrouwen bier ook in flesjes gedaan moet worden (bottelen) zul je dus een voorraad schone flesjes moeten hebben. Dus voordat je begint met brouwen zul je flesjes moeten gaan sparen. Je kunt voor de gewone (bruine) euroflesjes kiezen of voor de huidige groene flesjes van Grolsch. Deze flesjes worden afgesloten met een kroonkurk en hiervoor heb je een kroonkurk apparaat nodig.

Veel beginnende brouwers kiezen in het begin voor beugel flessen omdat die makkelijk te sluiten zijn. Let er hierbij wel op dat de rubbertjes nog soepel en niet verdroogd zijn. Nieuwe rubbertjes zijn overigens gewoon te koop. Als je besluit om in beugelflesjes te gaan bottelen probeer dan beugelflesjes van 33 cl te krijgen. De beugels van de Grolsch en de Leeuw bevatten 45cl en 50cl en passen niet in een gewoon bierglas. Omdat we bier met hergisting op de fles gaan brouwen zit er altijd een laagje gist in de fles, dat krijg je bij de 2e schenkbeurt onherroepelijk in je glas. Op zich is gist in je glas niet erg, het is zelfs gezond!, Maar brouwers proberen bijna altijd een helder bier te brouwen en de gist maakt het bier troebel. Daarnaast geeft de gist ook smaak. Soms is gist in je glas zelfs gewenst, lees de schenk instructies maar eens op het etiket van een Hoegaarden witbier.

Het beste koop je een krat dat je zelf leegdrinkt. Zodra een flesje leeg is spoel je het schoon met (warm of lauw) water en zet je het op z'n kop terug in het krat, zo heb je altijd schone flessen (wel even in de fles kijken of ie echt schoon is). Je kunt ook bij de supermarkt een leeg krat kopen bij de flessen afdeling van de supermarkt maar meestal zitten daar een dikke laag schimmel in. Ga die er maar eens uit halen.. Ook champagne flessen of 0,75 liter bierflessen (La Chouffe) zijn handig, je kan ze afsluiten met plastic paddestoel doppen of met grote kroonkurken. Met een goudkleurig halsversiering zij het dankbare geschenken. Als je met wedstrijden mee wilt gaan doen kun je alvast rekening houden met het wedstrijdreglement. Voor wedstrijden geld dat je alleen 30 cl euroflesjes met goud of zilverkleurig dop mag inzenden en de fles moet er dan ook nog netjes uitzien (niet te veel beschadigd). Voor buitenlandse inzendingen zijn andere flesjes toegestaan. Je bent gewaarschuwd!